Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Slovensko

Následky pandémie pocítime v nasledujúcich rokoch

Stále viac odborníkov hovorí o tom, že následky pandémie a obmedzení, ktoré s ňou boli počas uplynulých mesiacov prijaté, budú mať obrovské následky v nasledujúcich rokoch, a to v rôznych oblastiach nášho života.

A to napríklad aj v oblasti stavebníctva, keďže študenti - stavbári nevyhnutne k svojej budúcej profesii potrebujú prax.
Upozornil na to prezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska Pavol Kováčik.

Členovia sektorovej rady pre stavebníctvo vyjadrujú znepokojenie nad tým, že deti, rodičia, školy a ani zamestnávatelia nemajú presné informácie a nepoznajú dátum, kedy sa žiaci vrátia do škôl. Táto situácia znevýhodňuje odborné uplatnenie žiakov v budúcnosti.

V čom konkrétne je vzdelávanie na diaľku pre študentov v oblasti stavebníctva problémové?

Napriek veľkej snahe učiteľov a majstrov odborného výcviku nie je možné zabezpečiť, aby žiaci získali požadované praktické zručnosti, ktoré potrebujú na výkon ich budúceho povolania. Tvrdí to sektorová rada. Tá preto žiada vládu, aby urýchlene zabezpečila podmienky návratu žiakov a študentov k prezenčnej forme výučby. Podľa nej sú školy schopné zabezpečiť vzdelávanie v zmysle hygienických nariadení v malých skupinách.

Týka sa to povolaní v oblasti stavebníctva. Sektorová rada hovorí o veľkom množstve pracovných pozícií. Sú to napríklad projektanti, architekti, murári a podobne.

zdroj: Rádio Vlna/TASR