Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Návštevy v nemocniciach a ďalších zariadeniach opäť povolené

Pacienti v nemocniciach a klienti v pobytových zariadeniach sociálnych služieb môžu od stredy 12.00 h opäť prijímať návštevy za stanovených podmienok.

Podľa hovorkyne ministerstva zdravotníctva Zuzany Eliášovej to umožnil priaznivý vývoj epidemiologickej situácie na Slovensku, vzhľadom na to, že takzvaný kĺzavý medián je už týždeň na nule.

Aké sú podmienky na návštevu v nemocnici?

Podľa opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) v rovnakom čase môžu ísť k pacientovi či klientovi na návštevu maximálne dve osoby. Výnimky sú možné, napríklad v prípadoch, ak navštevujúci potrebuje podporu a sprievod alebo pri paliatívnom sprevádzaní v konečnom štádiu ochorenia.

Zariadenia majú tiež informovať návštevníkov, aby v prípade príznakov akútneho respiračného ochorenia, či zvýšenej teploty, nevstúpili do zariadenia.
Tiež majú poskytnúť prostriedky na hygienu rúk a zabezpečiť evidenciu návštevníkov.

Takisto platí, že návštevy by sa mali prednostne konať vo vonkajších priestoroch zariadenia, ak sa to dá. Najmä v záhradách či spoločných terasách.

Pri návšteve v interiéri má mať návštevník rúško a po každej návšteve sa musia dezinfekovať dotykové plochy.
Návšteva sa nepovoľuje osobám chorým alebo podozrivým na ochorenie COVID-19 a osobám podliehajúcim karanténnym opatreniam v súvislosti s ochorením COVID-19, iba pri paliatívnom sprevádzaní v terminálnom štádiu ochorenia,“ uvádza ÚVZ v opatrení.

zdroj: Rádio Vlna/TASR