Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Naši olympionici pôjdu do ZOH v Číne oblečení takto!

  • ES

Olympiáda odštartuje 4. februára. Bude trvať 16 dní.

Slovenskí športovci sa na zimných olympijských a paralympijských hrách v Pekingu predstavia v oblečení, ktorého motívom bude futuristické videnie sveta. Na spoločnom podujatí Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) a Slovenského paralympijského výboru (SPV) s názvom Misia Peking 2022 odprezentovali oficiálnu kolekciu oblečenia oboch výprav.

Pred rokom (na preložených OH 2020 v Tokiu) využili tvorcovia kolekcie na oficiálnom oblečení a doplnkoch čatajský vzor. Na ZOH 2018 v Pjongčangu to bol zasa čičmiansky vzor (už štvrtýkrát). 

Tradícia pokračuje, keďže aj teraz sa na oblečení objavil čatajský vzor. Výrobca kolekcie nechal vzniknúť Fúzii technológie a prírody, ktorej inšpiráciou bola "expedícia Arktický ľadovec, vízie z Himalájskych trekingových výprav, extrémne poveternostné podmienky, ako aj futuristické videnie sveta". "Z toho vyplýva aj paleta farieb zvolených pre Peking 2022, založená na prírodných odtieňoch skál a piesku (béžová), priezračných horských jazerách (indigová) a čistom neznečistenom vzduchu (modrá). Okrem čistých a strohých foriem, podčiarknutých matnou úpravou a voľbou viacerých textilných materiálov, sme sa zamerali na inteligentné vrstvenie viacerých kúskov oblečenia, na vysokú priedušnosť, vyrovnanú telesnú teplotu a ochranné vonkajšie oblečenie, ktoré jednoducho odolajú vetru, dažďu či snehu," uviedli tvorcovia kolekcie, ktorá zahŕňa oblečenie pre tréningy, súťaže, ako aj spoločenský odev pre slávnostné ceremoniály. 

Slávnostný odev bude mať premiéru v pondelok 24. januára na sľube členov výpravy u prezidentky SR Zuzany Čaputovej. 

Oblečenie do Číny si už mali možnosť vyskúšať aj ambasádorka Anastasia Kuzminová v pozícii "modelky" či Adam Žampa v extrémnych tatranských podmienkach na mrazivom Skalnatom plese. "Ja som dostala šancu skúsiť si oblečenie ako modelka. Sú to príjemné materiály v slovenských farbách. Cítila som sa ako v bavlnke," povedala trojnásobná olympijská víťazka v biatlone. "Oblečenie sme na sto percent otestovali na Skalnatom plese, kde bola nielen dostatočná zima, ale fúkal aj pravý tatranský vietor. Som pripravený na Misiu Peking," povedal lyžiar Adam Žampa, pre ktorého bude Peking 2022 už treťou olympiádou.