Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Slovensko porazilo Kazachstan 4:3

  • MZ

Slovenskí hokejoví reprezentanti vybojovali na MS vo Fínsku druhé víťazstvo.

V zápase A-skupiny v Helsinkách zdolali Kazachstan 4:3 a so šiestimi bodmi sa posunuli v tabuľke priebežne na piate miesto. Skóre otvoril v 13. minúte Andrej Kollár, ktorý tak gólovo ozdobil svoj debut na MS. Kazaši ešte v prvej tretine otočili skóre dvoma presnými zásahmi v presilovkách, keď potrestali dve vylúčenia Kristiána Pospíšila. 

V druhom dejstve však Slováci zvýšili aktivitu a v priebehu piatich minút strelili tri góly. O obrat sa postarali v päťminútovej početnej výhode Martin Fehérváry a Adam Liška, na 4:2 zvýšil z trestného strieľania Juraj Slafkovský. 

                                               Foto:TASR

Kirill Paňukov v 44. min znížil na rozdiel jedného gólu, no Slováci si už víťazstvo udržali. Na strely na bránku vyhrali 34:17. Zverencov trénera Craiga Ramsayho čakajú v boji o štvrťfinále ešte dva skupinové zápasy, najbližšie sa v sobotu o 19.20 stretnú s Talianskom a na záver "áčka" narazia v utorok o 15.20 zrejme v kľúčovom dueli o postup proti Dánsku. To má rovnako šesť bodov, no odohralo o zápas menej. Kazachov, ktorí stále čakajú na prvý bod, čaká v nedeľu o 15.20 obhajca titulu a líder skupiny Kanada.