Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Dobrý Anjel rozprestiera svoje krídla už aj nad rodiny so sklerózou multiplex

  • MZ

Veľa mladých rodín plánovalo svoje životy úplne inak, kým jedného člena nezasiahla skleróza multiplex a všetko v domácnosti nezastavila. Teraz sa v dôsledku ochorenia niektoré rodiny ocitli na pokraji chudoby a potrebujú pomoc. Preto sme sa v Dobrom Anjelovi rozhodli vziať ich pod svoje krídla.

Skleróza multiplex je po úrazoch najčastejším dôvodom, prečo mladí ľudia skončia na invalidnom dôchodku a, žiaľ, aj zomierajú. Ochorením trpí na Slovensku vyše 10-tisíc ľudí a postihuje najviac dospelých medzi 20 až 40 rokov. Otcovia a mamy sa kvôli zhoršenému zdravotnému stavu ocitnú na vozíku alebo na lôžku. Tieto rodiny potrebujú finančnú pomoc, pretože často nezvládajú utiahnuť účty v domácnosti a nákladnú starostlivosť bez podpory iných. 

Často sa stretávame s prosbami o pomoc od rodín, ktoré majú iné diagnózy a ktorým sme doteraz nepomáhali. My však chceme pomáhať viac a výsledky nám to dovoľujú. Naše rozhodnutie rozšíriť pomoc o diagnózu skleróza multiplex sme diskutovali s lekármi a odborníkmi. Či je naše rozhodnutie správne, nám potvrdili v hlasovaní aj naši darcovia Dobrí anjeli. S pridaním tejto diagnózy do Systému Dobrý Anjel súhlasilo až 97 % z tých, ktorí sa zúčastnili hlasovania. 

Rodiny so sklerózou multiplex sme prijali do Systému pomoci Dobrý Anjel a vďaka pravidelným darcom im budeme finančne pomáhať mesačným príspevok vo výške približne 150 eur. Rodiny, ktoré kvôli chorobe prišli o príjem, si tak budú môcť dovoliť zaplatiť účty, potraviny či výživové doplnky a rehabilitácie, ktoré sú nádejou pre zlepšenie alebo udržanie ich zdravotného stavu.