Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Maturantom môžu pomôcť aj psychológovia

  • MZ

Maturantom, ktorí by sa cítili pod príliš veľkým tlakom a mali by pocit, že nezvládajú svoje pocity, sú k dispozícii aj psychológovia z IP-čka.

Podľa odborníkov je pravda, keď sa hovorí, že maturita je skúška dospelosti. Je to prvýkrát, keď sa tvrdá práca a snaha žiakov ukážu na konkrétnych výsledkoch, ktoré možno určia ich ďalšie smerovanie v živote. Mnohí majú strach, prežívajú stres, možno aj pocit krivdy, že im maturity neboli odpustené. 

Psychológovia z IP-čka študentom deň pred maturitou odporúčajú, aby si všetko skontrolovali a uistili sa, či majú všetko pripravené. Žiaci by si podľa psychológov mali premyslieť aj to, že ako pôjdu do školy a naplánovať si cestu. Zároveň tvrdia, že pred skúškou sa majú žiaci venovať aktivite, ktorú majú radi, či sa kvalitne vyspať. 

Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 23. mája do 10. júna. Termíny určia jednotlivým stredným školám vo svojej pôsobnosti príslušné regionálne úrady školskej správy. Maturity absolvuje 40.390 žiakov.