Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Slováci nastúpia proti Fínsku

  • MZ

Na vrcholných podujatiach, akými sú MS, ZOH či Svetový pohár, slovenskí hokejisti nezdolali tohto súpera od šampionátu v roku 2004.

Domáci sú veľký favorit štvrtkového súboja v Tampere o 19.20, okrem prostredia a dlhodobo pozitívnej bilancie so Slovenskom hovorí v ich prospech aj súčasná forma. Slováci vedia, že ich čaká jeden z najsilnejších tímov šampionátu, no neskladajú zbrane. 

Úspešným finišom základnej skupiny si zdvihli sebavedomie. "Veľmi sa teším. Pre tieto zápasy hráme hokej. Zaslúžili sme si to. Každý jeden z nás sa bude tešiť. Je to o jednom zápase a ako sa nám to (vo štvrťfinále) podarilo na ZOH, tak aj teraz je všetko otvorené. Všetci vieme, že je koniec sezóny a že toto sú posledné zápasy. Motivácia je obrovská. A bude aj vo štvrtok. Každý jeden bude pripravený, všetci sa tešíme na novú halu a na nové prostredie," povedal útočník Miloš Roman. 

Fíni sú favoriti nielen štvrťfinálového zápasu, ale aj celého šampionátu. Do domáceho turnaja vstúpili s nálepkou čerstvých víťazov ZOH a finalistov predchádzajúcich dvoch MS.