Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Vianočné brigády sú pre Slovákov stále populárne

  • MZ

V týchto dňoch hľadajú spoločnosti brigádnikov na vianočnú sezónu.

Záujemcov je však nedostatok. Zo strany Slovákov je dopyt po skrátených úväzkoch, no firmy uprednostňujú pracovníkov na celé zmeny. Navyše mzdové ohodnotenie sa ani napriek rastúcej inflácii a zvyšujúcim sa nákladom v porovnaní s minulým rokom príliš nezmenilo, vyplynulo z prieskumu personálnej agentúry Grafton.

Firmy hľadajú najmä brigádnikov, ktorí môžu pracovať na plný úväzok, navyše mnohokrát tiež veľmi pohotovo, zo dňa na deň. Preferovaní sú uchádzači bez záväzkov, ktorí dokážu pružne reagovať na ich potreby a obratom nastúpiť. 

Čo sa týka mzdového ohodnotenia, v Bratislavskom kraji si brigádnik v závislosti od pracovnej oblasti tento rok zarobí 5,50 až 7,50 eura za hodinu v hrubom, v Trnavskom, Nitrianskom, Trenčianskom, Banskobystrickom a Žilinskom kraji 4,50 až 6,50 eura a 4 až 5 eur zase v Prešovskom a Košickom kraji. Medzi najlepšie finančne ohodnotené brigády patria špecializované pozície, napríklad v informačných technológiách či marketingu, a rovnako administratívne pozície, uzavrela spoločnosť.