Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Ako zamedziť nevyžiadané marketingové volania?

  • MZ

Stačí sa zaregistrovať do databázy.

Registráciou svojho telefónneho čísla do databázy na stránke nevyziadanevolania.sk je možné zamedziť marketingovým volaniam. Subjekty, ktoré realizujú takéto volania, sú povinné zvolené preferencie akceptovať. Novú stránku na utorkovej tlačovej konferencii predstavil Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

Ide o register, kde sa musíte proaktívne zaregistrovať pod svojím číslom a tam si už viete vybrať svoje preferencie, z ktorých oblastí chcete, aby voči vám boli realizované takéto volania marketingového charakteru, alebo si zakliknete všetky oblasti. To znamená, že nebudete chcieť, aby vás kontaktovali vôbec.

Do zoznamu je možné zaregistrovať každé slovenské telefónne číslo s cieľom vyjadrenia nesúhlasu s prijímaním marketingových volaní. Nerozhoduje pritom, či je telefónne číslo registrované na fyzickú alebo právnickú osobu. 

Subjekty, ktoré takéto volania realizujú, budú mať povinnosť si databázu nevyziadanevolania.sk dvakrát do mesiaca stiahnuť, a to 1. a 16. dňa v mesiaci. Preferencie budú musieť byť na 100 % akceptované. 

Každý, kto sa tým nebude riadiť, bude sankcionovaný. Stránka tiež umožňuje podať podnet na marketingový subjekt, ak napriek registrácii volá na dané číslo. Ak sa potvrdí porušenie zákona, môže mu úrad uložiť pokutu od 200 eur do 5 % z obratu spoločnosti za predchádzajúce účtovné obdobie.