Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Vychádza 4CD Petra Lipu s názvom Mojich osemdesiat

  • MZ

Názov symbolizuje tohtoročné Petrove životné jubileum a zároveň unikátnu zostavu 80 piesní rozložených na 4 CD disky.

Ako píše portál Hudba.sk, dramaturgiu albumu zrealizoval Juraj Čurný a vytvoril tak plnohodnotnú rekapituláciu všetkých rozmerov Lipovho interpretačného majstrovstva od špecifických pop-jazzových hitov až po náročné originálne jazzové skladby veľkého majstra. Album nadväzuje na obdobný titul Milana Lasicu, ktorý bol, mimochodom, najvýznamnejším Lipovým textárskym spolupracovníkom.

"Každá pieseň, ktorú nájdete na tomto mega výbere, má svoju vlastnú históriu. Neviem, či by som si dnes vedel spomenúť na to, ako vznikali. Ale nikdy som si nemyslel že ich môže byť 80. Najmä preto, lebo nahrávať som začal len teraz nedávno, asi pred štyridsiatimi rokmi. Beriem to ako výzvu do ďalšej práce. Vlastne začínam odznova, neviem k akému číslu sa dopracujem, ale ďalších 11 už mám pripravených na moju životnú Osemdesiatku,"
hovorí Lipa k výberovému albumu.

"4CD komplet k jeho osmičkovému jubileu je zaslúženou poctou človeku, ktorý slovenskú hudobnú kultúru obohatil výrazným spôsobom. Pre mňa osobne bola radosť ho zostavovať, užívať si debaty s Petrom pri výbere jednotlivých skladieb, pričom to najlepšie sa dostavilo pri ich počúvaní. Som presvedčený, že na tom budete rovnako,"
vyjadril sa Juraj Čurný s veľkou úctou k Petrovi Lipovi. 

CD1: 1969-1993

CD2 : 1994-2004

CD3: 2005-2022

CD4: Duetá a spolupráce