Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Pesnička pre dobro

  • Admin

Zaželajte si pesničku, pripojte svoj pozdrav a pomôžte dobrej veci.

Rádio Vlna sa spojilo s Asociáciou pomoci postihnutým – APPA, o.z., aby sme doručili pomoc tam, kde je treba.

Od 11.12.2023 do 22.12.2023 si môžete vo formulári nižšie vybrať pesničku, ku ktorej pridáte pozdrav alebo venovanie a potom už len stačí počúvať Rádio Vlna, kedy zaznie Vaša pesnička pre dobro. Pesničky budeme vysielať každý deň, každú párnu hodinu počas moderovaného vysielania, približne v 10-minúte.

Ak pridáte k pesničkovému želaniu aj príspevok pre APPA, urobíte spolu s nami dobro štyrom ľudským príbehom.

 

Tu môžete dobrovoľne prispieť na štyri ľudské príbehy minimálnou sumou 1 €.




0

O pár dní si možno ani nebudete pamätať, že ste pár eur venovali ľuďom, ktorých príbehy si môžete prečítať, no oni si to budú pamätať navždy, lebo vaša pomoc má pre nich veľkú silu. 

Paľko, Trnava, 4 roky

Paľko je dlho očakávané dieťa, predčasniatko. Pravdepodobne pri pôrode vzniklo zakrvácanie mozgu, ktoré mu okrem psychomotorického zaostávania spôsobilo epilepsiu, soľné straty, ako aj neprijímanie potravy cez ústa. Paľko potrebuje pravidelné rehabilitáce, ktoré mu výrazne zlepšujú kvalitu života a vďaka ktorým robí obrovské pokroky. Paľko je veľký bojovník a má skvelých, milujúcich rodičov.

Prečítaj si Paľkov príbeh:https://appa.sk/pesnicka-pre-dobro/#furda
Alex, Bytča, 15 rokov


Z invalidného vozíka, cez barličky až na vlastné nohy – Alex prešiel kus cesty, na ktorej musel zdolať hneď niekoľko prekážok. Dnes má 15 rokov a čaká ho ďalšia výzva. Pre výrazne zdeformované chodidlá musí podstúpiť náročnú operáciu a potom ho čakajú aj rehabilitácie. To všetko je nielen fyzicky, ale aj finančne náročné. Celá rodina dúfa v šťastný koniec, kedy Alex bude chodiť a viesť úplne normálny život. Ako píše jeho mama: “Cesta je náš cieľ. Kým sme na nej, máme motiváciu, aby sme kráčali vpred. Máme nádej, že prídeme na to správne miesto, že sa nám splnia naše sny.”


Prečítaj si Alexov príbeh: https://appa.sk/pesnicka-pre-dobro/#zajac
Dominika, Liptovský Mikuláš, 24 rokov


Dominike diagnostikovali zriedkavé ochorenie génu KMT2B, známejšie ako Dystónia 28. Tento gén bol objavený pred piatimi rokmi. Liečba neexistuje, lekári však vedia zmierniť prejavy nielen liekmi či injekciami, ale aj hĺbkovou mozgovou stimuláciou. Vďaka tomu žijú ľudia s týmto ochorením takmer plnohodnotný život. Dominike veľmi pomáha rehabilitácia, terapia, aj pomôcky, ktoré je pomáhajú naplniť sľub, ktorý dala priateľom, že urobí všetko pre to, aby bola zdravá.


Prečítaj si Dominikin príbeh: https://appa.sk/pesnicka-pre-dobro/#gerecova
Jaroslav, Svidník, 50 rokov


Keď pred ôsmymi rokmi prišiel Jaro z práce, prišlo mu zle. Diagnóza znela: náhla cievna mozgová príhoda s najhoršími prognózami. Ochrnula mu pravá strana tela, komunikoval iba klipkaním očí. Jaro a jeho rodina sa však nevzdali a Jaro sa znova naučil jesť, piť, posadiť sa… hlavne prežiť. Folklorista a amatérsky hráč florbalu sa napriek prognózam, že nikdy nebude chodiť, nakoniec postavil a za pomoci barlí vie prejsť aj pár metrov. Vďaka rehabilitáciám sa jeho stav veľmi zlepšil a aby sa jeho život dostal čo najviac do obdobia pred, potrebuje v nich pokračovať.


Prečítaj si Jarov príbeh: https://appa.sk/pesnicka-pre-dobro/#mikitka

Viac o projekte si prečítajte TU

,,Pesnička pre dobro'' podporuje verejnú zbierku APPA, o.z.: „APPA - pomoc je poslanie VII’’, zapísanú do registra verejných zbierok pod registrovým číslom verejnej zbierky 000-2023-022708.