Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Dnes uplynulo už 60 rokov od vydania šiesteho singlu skupiny The Beatles. So skupinou sa však spája aj ďalšia udalosť!

  • S H

20. marec v hudbe vyzeral aj takto.

Dnes uplynulo už 60 rokov od vydania šiesteho singlu skupiny The Beatles s názvom "Can't Buy Me Love", čo v preklade znamená "Nemôžeš si kúpiť moju lásku". Išlo o autorskú pesničku Johna Lennona a Paula McCartneyho. Na čele anglickej hitparády bola táto skladba tri týždne. 

So skupinou The Beatles sa spája aj ďalšia udalosť, ktorá sa stala dnes - 20. marca. V roku 1969 sa na Gibraltári oženil John Lennon s Yoko Ono. Medové týždne následne strávili v Amsterdame kampaňou “V posteli za mier“.

Na 20. marec 1990 nespomína dobre Gloria Estefan. Cestou na koncert vrazil do ich autobusu ťahač. Manžel Emilio Estefan a ich syn Nayib boli ľahko zranení. Gloria však utrpela vážne zranenie chrbta, ktoré si vyžiadalo operáciu a niekoľko mesiacov pokoja.

A ešte väčšia tragédia sa v tento deň v roku 1991 stala Ericovi Claptonovi. Jeho štvorročný syn Connor vypadol z 53. poschodia bytu v New Yorku, po tom, čo chyžná, ktorá upratovala izbu, nechala otvorené okno. Osobná tragédia ho neskôr inšpirovala k piesni “Tears in heaven“

20. marca v roku 1993 sa na vrchol UK CHARTS opäť dostal hudobník pochádzajúci z Jamajky - Shaggy so skladbou 'Oh Carolina'.