Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

22. marec bol v hudbe významným dňom nielen pre Pink Floyd.

  • S H

Svoj úspech zaznamenala aj skupina The Police. A to nie je všetko.

The Police podpísali zmluvu s A&M Records. Kapela zaznamenala viac ako 15 britských Top 40 hitov s vydavateľstvom vrátane celosvetovej č. 1 „Every Breath You Take“. Stalo sa tak v roku 1978.

22. marca 1980 odštartoval singel 'Another Brick In The Wall (Part 2)' od Pink Floyd svoju štvortýždňovú jazdu na prvom mieste v americkom singlovom rebríčku. Skladba, ktorá bola jediným vrcholom rebríčka skupiny v USA, bola tiež číslo 1 vo Veľkej Británii, Nemecku, Austrálii, Taliansku a v mnohých ďalších krajinách po celom svete. Pink Floyd získali za pieseň nomináciu na Grammy za najlepší výkon rockového dua alebo skupiny.

V roku 1984 skupina Queen nakrútila videoklip k skladbe „I Want To Break Free“ v štúdiu Limehouse v Londýne v Anglicku. V réžii Davida Malleta to bola paródia na severobritskú telenovelu Coronation Street. Gitarista Brian May neskôr povedal, že video zničilo kapelu v Amerike a pôvodne ho zakázala MTV v USA.

22. marca v roku 1992 Polygram Records oficiálne oznámili, že sa Tears For Fears rozišli. Roland Orzabal pokračoval v používaní názvu Tears For Fears.