Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

V tento deň Madame Tussauds v Londýne odhalilo obrazy voskových figurín prvých popových hviezd, ktoré boli ocenené. O koho ide?

  • S H

28. marec bol úspešný nielen pre írsku skupinu U2, ale aj pre Phila Collinsa a ďalších.

Presne pred 57-mimi rokmi začali The Beatles pracovať na novom albume Beatles Sgt. Pepper v štúdiách Abbey Road v Londýne. John Lennon nahral svoj hlavný spev pre 'Good Morning Good Morning' a Paul McCartney pridal k skladbe sólové gitarové sólo. Lennon sa rozhodol, že chce skladbu ukončiť so zvieracími zvukovými efektmi a požiadal, aby boli zoradené tak, aby každé nasledujúce zviera bolo schopné vystrašiť alebo zjesť to predchádzajúce.

Múzeum Madame Tussauds v Londýne odhalilo presne pred 60-timi rokmi obrazy voskových figurín The Beatles, prvých ocenených popových hviezd. Madame Tussaud's počas 60. rokov pri niekoľkých príležitostiach prepracovala postavy, aby odrážali neustále sa meniaci obraz Beatles.

V roku 2005 sa podarilo írskej skupine U2 zarobiť druhú najvyššiu hodnotu v histórii svetového turné. Na Vertigo Tour sa predalo 4 619 021 vstupeniek. Zarobili 389 miliónov dolárov. U2 hrali v Severnej Amerike, Európe, Južnej Amerike a Japonsku a odohrali 131 koncertov.

28. marec
bol pre Phila Collinsa zlomový. V tento deň sa v roku 1976 ujal hlavného speváka skupiny Genesis, keď odštartovali svoje prvé severoamerické turné, prvýkrát od odchodu Petra Gabriela.