Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

26. apríla otvorili legendárny nočný diskotékový klub. Mal aj svoju prezývku, pod ktorou ho poznali snáď všetci!

  • S H

Čo všetko si z dnešného dňa pamätá minulosť?

Dnes je to presne 60 rokov, čo existuje TANZÁNIA, krajina divokej prírody a zvierat, kde sa (navyše) našla najstaršia ľudská lebka. Vznikla v roku 1964, keď sa spojila Tanganika a Zanzibar. A rodákom z Tanzánie, presnejšie zo Zanzibaru, bol aj legendárny Freddie Mercury

V roku 1977 otvorili v New Yorku legendárny nočný diskotékový klub známy ako ´Studio 54´ alebo hniezdo nerestí. Po 3 rokoch ho zatvorili, a to preto, lebo sa tam pravidelne konali divoké večierky prominentov, na ktorých sa ukázal aj Michael Jackson, Frank Sinatra, Andy Warhol či Mick Jagger. Dostať sa dnu, vraj bolo často nad ľudské sily. 

26-teho apríla v roku 1991 začal v Česku vychádzať pánsky časopis PLAYBOY. Najprv sa volal "Rozlúčka so slobodou", teda Bachelor Party.

26-teho apríla oslavovala narodeniny aj Ľudmila Podjavorinská. Napísala knihu, podľa ktorej neskôr vznikol aj seriál - o lenivom vtákovi Čin-Činovi! Dnes je to medzi slovenskými rozprávkami legenda! Ľudmila sa narodila v roku 1872. 

Autor Richterovej stupnice, ktorá od roku 1979 meria intenzitu zemetrasenia, oslavoval narodeniny 26-teho apríla. Volal sa Charles Richter.

Čo sa stále žijúcich narodeninových oslávencov týka, dnes sú medzi nimi dve známe slovenské herecké mená - Maroš Kramár a Roman Pomajbo. Roman má 55 rokov, Maroš je o 10 rokov starší!