Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Čo sa od The Beatles požadovalo počas ich prvého svetového turné?

  • S H

K dátumu 10. jún sa viaže aj hudobná história.

Tento deň sa zapísal do hudobnej histórie. V roku 1964 podnikli liverpoolski chlapci z The Beatles let z Hongkongu do Austrálie s neplánovanou zastávkou v Darwine. Bolo to počas ich prvého svetového turné. Pozdravilo ich vtedy viac ako 400 fanúšikov. Následne odleteli do Sydney. Aj počas silného lejaku sa od skupiny požadovalo, aby sa objavila v otvorenom kamióne a zamávala 1000 fanúšikom, ktorí ich vítali na letisku. 

O tri roky neskôr sa liverpoolskej skupine podaril ďalší úspech s albumom "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band". Vo Veľkej Británii obsadil prvé miesto. Produkcia albumu stála 25 000 libier a nahralo sa viac ako 700 hodín štúdiového času. Bol to tiež prvý album s vytlačenými textami. Album strávil 27 týždňov na prvom mieste britského rebríčka.

Úspech v tento deň, ale v roku 1975 zaznamenali aj The Eagles. Vydali svoj štvrtý štúdiový album "One of These Nights". Stal sa prvým albumom skupiny, ktorý sa umiestnil na prvom mieste v rebríčku Billboard

Vydarená dvojica John Travolta a Olivia Newton John sa dostala na 1. miesto v americkom singlovom rebríčku so skladbou "You're The One That I Want". Bolo to presne 10. júna v roku 1978. Skladba bola tiež na 1. mieste v Spojenom kráľovstve. 

Pred ôsmimi rokmi bol Rod Stewart pasovaný za rytiera v zozname Queen's Birthday Honors za zásluhy o hudbu a charitu. Rod Stewart povedal: „Viedol som úžasný život a mal som obrovskú kariéru vďaka štedrej podpore širokej britskej verejnosti. Zavŕšila to táto monumentálna pocta. Nič viac som si nemohol želať.“