Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Toto bola zatiaľ najvyššie nameraná teplota u človeka!

  • S H

Čo si ešte spájame s dátumom 10. júl?

Nestúpajte po včelách ani na včely! Táto výzva pripadá každý rok na 10-teho júla

Aj srbský vynálezca Nikola Tesla sa spája s dnešným dátumom. Narodil sa 10-teho júla pred 168-mi rokmi a okrem iného vynašiel rádio, respektíve, rádiový signál. Až na to, že patent nezískal. Teda, získal, ale až 3 mesiace po smrti, keď kompetentní uznali, že nie Talian Marconi, ale Tesla - je jeho vynálezcom. Mimochom, bol workoholik. Kvôli práci spával 2 hodiny denne a teda sa asi držal hesla workoholikov - najprv práca, potom práca. Na druhej strane, kto dnes nevie, kto je bol Nikola Tesla?

Aj s vysokou horúčkou sa dá dobyť svet. 44 rokov späť sa to podarilo pacientovi menom Willy Jones. Do nemocnice ho v roku 1980 prijali s telesnou teplotou 46 a pol stupňa Celzia. Odvtedy ho nikto netromfol. Jones bol Američan.

Poďme aj do roku 1985, keď Coca-Cola zmenila svoj originálny a pôvodný recept. CHYBA! Zákazníci neboli spokojní a kolu prestali piť. Výrobcovia sa preto vrátili k časom overenej klasike. A pomohlo to. 

A ak ste dnes narodeninový oslávenec, všetko najlepšie! Oslavujete v rovnaký deň ako hudobník Juraj Tatár. Ako skladateľ, klavirista, producent spolupracoval a spolupracuje so zvučnými menami: Pavol Habera a Team, Peter Lipa, Jana Kirschner, Karel Gott, Lucie Bílá, Janek Ledecký, Jožo Ráž, Vašo Patejdl, Richard Müller... a bolo aj ich je viac. Juraj Tatár má oddnes 55 rokov.