Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Dnes je to presne rok, čo navždy opustila hudobný svet! Známa je aj vďaka hitu "Nothing Compares 2 U"

  • S H

26. júl a jeho hudobná história. Pripomeňme si ju.

Presne pred rokom zomrela írska speváčka Sinéad O'Connor vo veku 56 rokov. Najznámejšia bola vďaka singlu "Nothing Compares 2 U", ktorý vyšiel v roku 1990. Singel sa dostal na 1. miesto a priniesol jej celosvetovú slávu. O'Connorová vydala v rokoch 1987 až 2014 10 štúdiových albumov. V roku 1991 ju časopis Rolling Stone vymenoval za umelkyňu roka a odniesla si domov Brit Award pre medzinárodnú sólovú umelkyňu. 

26. júl si našťastie pamätá aj pekné udalosti. V roku 1986 sa Peter Gabriel dostal na 1. miesto v americkom rebríčku singlov so skladbou "Sledgehammer", ktorá sa stala aj hitom č. 4 vo Veľkej Británii. Hudobný videoklip k piesni získal množstvo ocenení, vrátane rekordných deviatich cien MTV na MTV Video Music Awards v roku 1987 a najlepšieho britského videa na Brit Awards v roku 1987. Gabriel bol tiež nominovaný na tri ceny Grammy. Od roku 2011 je "Sledgehammer" najhranejším hudobným videom v histórii MTV.

26. júla sa narodili aj známe osobnosti. Medzi nimi Roger Taylor. Dnes oslavuje 75 rokov. Poznáte ho zo skupiny Queen a tiež ako člena The Cross.  

O niečo starší je Mick Jagger - spevák a skladateľ skupiny The Rolling Stones. Dnes oslavuje 81 rokov. V roku 2003 bol pasovaný na rytiera za svoje služby populárnej hudbe a začiatkom roka 2009 sa pripojil k elektrickej superskupine SuperHeavy.