Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Šport

Peťo Sagan dostal pokutu! Akú vysokú a čo vlastne urobil?

Peťo Sagan dostal pokutu! Akú vysokú a čo vlastne urobil?

instagram.com/petosagan
instagram.com/petosagan

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe prišiel po 18-tej etape Giro d´Italia o 50 bodov v rebríčku Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Navyše, musí zaplatiť pokutu 1000 švajčiarskych frankov (približne 912 eur). Pretekárska jury uviedla ako dôvod sankcie - "zastrašovanie, nevhodné správanie voči ostatným jazdcom".

Trojnásobný majster sveta ale neprišiel o body v súťaži o cyklámenový dres a pred tromi záverečnými etapami má náskok 22 bodov pred Talianom Davidem Cimolaiom (Israel Start-Up Nation) a ďalšie tri pred Fernandom Gaviriom z Kolumbie (UAE Team Emirates). 

Tourminátor dostal trest údajne za to, že počas úvodných kilometrov štvrtkovej etapy, keď sa Bora snažila kontrolovať preteky, aby sa jeho súperi z bodovacej súťaže nedostali do úniku, blokoval niektorých pretekárov. Informoval o tom portál cyclingnews.com.

Únik sa v najdlhšej etape celých pretekov vytvoril až po takmer 60-tich kilometroch. "Dnes bola dôležitá etapa a cieľ bol nestratiť body v boji o cyklámenový dres. Udržali sme pod kontrolou šprintérov, ktorí boli blízko v poradí bodovacej súťaže. V piatok a v sobotu máme dve ťažké horské etapy," uviedol Sagan.

Najnovšie informácie hovoria o tom, že o služby 31-ročného slovenského pretekára má záujem francúzsky cyklistický tím Total Direct Energie.

zdroj: TASR