Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Šport

Veľká radosť slovenských hokejových fanúšikov: Po 8-mich rokoch si zahráme vo štvrťfinále!

Veľká radosť slovenských hokejových fanúšikov: Po 8-mich rokoch si zahráme vo štvrťfinále!

Slovenskí hokejisti sa po ôsmich rokoch predstavia vo štvrťfinále MS!

V predstihu o tom rozhodol včerajší zápas Olympijského výberu Ruska so Švédskom, v ktorom sa po 60-tich minútach zrodila remíza 2:2. Tento výsledok nám (v riadnom hracom čase nám dal istotu postupu. V zápase napokon ROC (Rusko) zvíťazilo 3:2 po nájazdoch a Švédi na tohtoročnom turnaju končia.

O konečnom umiestnení Slovenska v A-skupine na MS v Rige rozhodnú dnešné duely. Okrem zápasu Slovensko - Česko (15:15) sa bude hrať aj súboj Švajčiarsko - Veľká Británia a Rusko - Bielorusko.

Naposledy sa Slováci predstavili vo štvrťfinále v roku 2013 v Helsinkách proti domácim Fínom. Zverenci Vladimíra Vůjtka nezvládli prvú tretinu, ktorú prehrali 0:3. Potom však dokázali v úvode tretej časti hry vyrovnať na 3:3, ale napokon sa radovali Suomi. Rok predtým (2012) získali slovenskí hokejisti na rovnakom mieste strieborné medaily.

Pod vedením (súčasného) kanadského trénera Craiga Ramseyho uniklo Slovákom na MS 2018 v Kodani a na domácom šampionáte v Košiciach (2019) štvrťfinále len tesne, v oboch prípadoch sme skončili celkovo na 9-ty.

Chlapcom držíme palce!