Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Doposiaľ sme syr strúhali zle

  • Redakcia

Rizoto, špagety, paradajková polievka. Langoše. Obľúbené jedlá, ktoré sa nezaobídu bez strúhaného syra. Skúste ho však pripraviť inak.

Akémukoľvek jedlu dodáva jedinečnú chuť. Ak sa na ňom navyše roztápa, ide o hotovú delikatesu.
Väčšina z nás však tvrdý syr strúha do misky pod strúhadlom. Rukou sa pritom pohybujeme zhora nadol. Ide to aj lepšie.
Oveľa rýchlejší a pohodlnejší spôsob je, ak leží strúhadlo vodorovne. Syr sa sústreďuje vo vnútri strúhadla, a tak nevzniká ani zbytočný odpad. Následne stačí strúhadlo pootočiť do zvislej polohy nad miskou alebo tanierom. Návod si získava čoraz väčšiu popularitu aj na sociálnych sieťach.
(r)
Zdroj fotografie: shutterstock