Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Epidémia osýpok na východnom Slovensku je na ústupe

  • Redakcia

Epidémia osýpok v okresoch Michalovce a Sobrance je na ústupe. Nárast ochorení však pred pár dňami zaznamenali v okrese Trebišov.

Epidémia osýpok v okrese Michalovce a Sobrance výrazne ustupuje. Za viac ako dvadsať dní tam nepribudol nový prípad ochorenia na osýpky. Ak v týchto dňoch neochorie nikto z ľudí, ktorí boli v kontakte s posledným chorým na osýpky, epidémiu možno považovať za ukončenú.
Ochorenia na osýpky však začali pribúdať v okrese Trebišov. "Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trebišove ihneď vykonal epidemiologické vyšetrenie. Identifikoval podozrivých z nákazy a každému bezodkladne doručil písomnú informáciu a odoslanie na lekársky dohľad. Individuálnymi rozhodnutiami nariadil protiepidemické opatrenia pre vyše 400 osôb," povedala pre Rádio Vlna Daša Račková z Úradu verejného zdravotníctva SR. 
Regionálny úrad verejného zdravotníctva nariadil aj opatrenia pre školské kolektívy na Novej ulici v Sečovciach, vrátane pravidiel pre nezaočkované deti či pre ľudí, ktorí doteraz neprekonali osýpky. "Ide o priebežnú dezinfekciu prostredia, zákaz organizovania a zúčastňovania sa podujatí, zákaz prijímania detí do školských a predškolských kolektívov," dodala Račková. 
Zdroj: Rádio Vlna
Zdroj fotografie: shutterstock.com