Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

V tento deň bolo vystúpenie známej skupiny označené za najlepší rockový koncert všetkých čias!

  • S H

História si pamätá aj tieto významné udalosti.

23. júla v roku 2005 bolo vystúpenie skupiny Queen Live Aid v roku 1985 zvolené za najlepší rockový koncert všetkých čias viac ako 7 000 britskými hudobnými fanúšikmi Sony Ericsson. Radiohead boli zvolení za najlepší festivalový počin za ich vystúpenie na Glastonbury v roku 1997 a koncert Boba Dylana v Manchester Free Trade Hall v roku 1966 vyhral najlepší sólový koncert všetkých čias.

Ringo Starr odštartoval 23. júla v roku 1989 svoje prvé turné od rozpadu Beatles vystúpením v Dallase. 

The Cars vydali v roku 1984 skladbu "Drive" z albumu Heartbeat City ako singel. Po svojom vydaní sa skladba stala ich najúspešnejším singlom. Dosiahla 3. miesto v americkom rebríčku. Pieseň je spojená s udalosťou Live Aid v roku 1985, kde ju predviedol Benjamin Orr počas koncertu vo Philadelphii a predtým bola pieseň použitá ako hudba na pozadí montáže klipov zobrazujúcich súčasný etiópsky hladomor počas londýnskej udalosti, ktorú uviedol David Bowie.

Frank Sinatra sa v tento deň v roku 1966 dostal na 1. miesto v americkom albumovom rebríčku so skladbou "Strangers In The Night". Titulná skladba mu priniesla dve ceny Grammy za nahrávku roka a najlepší mužský spevácky výkon.