Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Oslavuje rozprávková postavička. Dnes je to 98 rokov, čo vznikol!

  • S H

Pripomeňme si dátum 14. október z čias dávno minulých.

14. októbra pred 98 rokmi vznikol jeden knižný bestseller pre deti Macko Pú. Napísal ho Angličan Alan Alexander Milne a urobil z neho miláčika všetkých detí. 

Ideme do roku 1968, keď sa narodil americký šprintér Jim Hines. Ako prvý človek v histórii zabehol 100 metrov pod 10 sekúnd.

V roku 2009 sa u nás prepisovala futbalová história. Naša "repre" sa kvalifikovala na majstrovstvá sveta. Vtedy prvýkrát v histórii. Stalo sa tak pod vedením trénera Vladimíra Weissa.

Dnes oslavuje Daniela Peštová. Oddnes má 54 rokov a vyzerá výborne!

Dajme si aj rok 1968, keď sa "uskutočnil" prvý živý televízny prenos z vesmíru, konkrétne z paluby americkej lode Apollo 7. Odvysielaných bolo 7 krátkych televíznych záznamov, ktoré na Zemi zožali obrovský úspech. A videli ich aj československí diváci, keďže vesmírny program odvysielala aj Československá televízia.

Felix Baumgartner. Tento rakúsky parašutista prekonal ako prvý človek na svete (voľným pádom) rýchlosť zvuku. Vyskočil vtedy z balóna z rekordnej výšky takmer 40 kilometrov a letel rýchlosťou viac ako 1170 kilometrov za hodinu. 

Dnes oslavuje 84 rokov Cliff Richard, ktorý nám v roku 1988 podaroval jeden legendárny vianočný hit. Poznáte ho pod názvom Mistletoe & Wine.