Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Novinky

Dnes by oslávil 72 rokov slovenský Paul McCartney!

  • S H

Celosvetovo si ľudia berú pracovné voľno najčastejšie v pondelok! Čo si pamätá história z 21. októbra?

Odštartoval posledný týždeň letného času, pretože cez víkend prejdeme zo soboty na nedeľu na zimný! A to znamená, že najbližší víkend bude o hodinu dlhší. 

Vráťme sa v čase. Dnes je to 145 rokov, čo americký vynálezca Thomas Alva Edison otestoval žiarovku s uhlíkovým vláknom. Svietila 40 hodín. 

V roku 1967 si dal americký informatik a vynálezca Douglas Carl Engelbart patentovať zariadenie, ktoré pomenoval ako "indikátor polohy X-Y pre zobrazovacie systémy". Bol to vlastne predchodca počítačovej myši. 

MIRO ŽBIRKA, 5-ty člen skupiny Beatles, by dnes oslávil 72 rokov. Už navždy bude prvým Slovákom, ktorý zvíťazil v hudobnej ankete Zlatý Slávik

Pred 22-mi rokmi bol na Filipínach pokorený svetový rekord. Na verejnosti tam totiž odhalili najväčšiu topánku na svete. Bola dlhá viac ako 5 metrov, široká viac ako 3 metre a viac ako 2 metre vysoká. 

Okrem iného si dnes pripomíname Deň pôvodných odrôd jabĺk. Jablká sú v skutočnosti plné zdravotných benefitov. Vedeli ste, že keď si privoniate k jablku, prestane vás bolieť hlava?

Ak dnes oslavujete narodeniny, máte ich v rovnaký deň ako jedna z prvých hlásateliek na Slovensku - moderátorka a módna ikona Soňa Müllerová. Má 63 rokov a vyzerá - výborne.