Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

Recept: rýchla víkendová mliečna ryža

Jej prípravu zvládne každý, kto už aspoň raz v živote varil puding z prášku.

Na 1 porciu potrebujeme:

  • 3 dcl mlieka – funguje tak plnotučné, ako aj polotučné, zaujímavou obmenou môže byť aj napríklad sójové
  • 60 g ryže, najlepšie guľatozrnnej
  • 1-2 pl cukru
  • Čokoľvek na ozdobenie: čerstvé ovocie, kakao, škoricový cukor, obľúbený toping,...

Postup je jednoduchý:

Do malej rajnice si dáme zohriať mlieko. Ryžu dobre opláchneme a spolu s cukrom ju pridáme do horúceho mlieka. Na miernom ohni neustále miešame, až dokým sa ryža v mlieku neuvarí a zmes zhustne. Výsledkom by mala byť krémová mliečna ryža, ktorú nalejeme do dezertnej misky a ozdobíme podľa chuti.

Milovníci čokoládovej príchute môžu kakao primiešať do ryže už počas varenia, alebo spodok dezertnej misky natrieť kakaovou nátierkou, ktorá sa pod teplou ryžou roztopí a vy tak budete mať dvojfarebný dezert.