Jej prípravu zvládne každý, kto už aspoň raz v živote varil puding z prášku.
Na 1 porciu potrebujeme:
- 3 dcl mlieka – funguje tak plnotučné, ako aj polotučné, zaujímavou obmenou môže byť aj napríklad sójové
- 60 g ryže, najlepšie guľatozrnnej
- 1-2 pl cukru
- Čokoľvek na ozdobenie: čerstvé ovocie, kakao, škoricový cukor, obľúbený toping,...
Postup je jednoduchý:
Do malej rajnice si dáme zohriať mlieko. Ryžu dobre opláchneme a spolu s cukrom ju pridáme do horúceho mlieka. Na miernom ohni neustále miešame, až dokým sa ryža v mlieku neuvarí a zmes zhustne. Výsledkom by mala byť krémová mliečna ryža, ktorú nalejeme do dezertnej misky a ozdobíme podľa chuti.
Milovníci čokoládovej príchute môžu kakao primiešať do ryže už počas varenia, alebo spodok dezertnej misky natrieť kakaovou nátierkou, ktorá sa pod teplou ryžou roztopí a vy tak budete mať dvojfarebný dezert.