Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

RECEPT: Upečte si veľkonočného barančeka ako od starej mamy

Základný recept si môžete prispôsobiť podľa svojej chuti.

Na jedného barančeka budete potrebovať:

  • 150 g polohrubej múky
  • 5 vaječných bielkov
  • 130 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru (môžete použiť aj pár kvapiek vanilkovej esencie)
  • 100 g tuku na pečenie
  • Šťava z 1 citróna

Postup je jednoduchý. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne vmiešame cukor, múku, rozpustený a vychladnutý tuk a šťavu z citróna. Pridať môžeme aj hrozienka či mandle či citrónovú kôru pre arómu. Formu na barančeka si vymastíme, prípadne aj vysypeme múkou a nalejeme do nej pripravené cesto. Vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 15 minút, potom znížime teplotu na zhruba 160 stupňov a barančeka necháme dopiecť. Aby sa vám dal z formy ľahko vybrať, nechajte ho po dopečení dobre vychladnúť. Keď ho tak posypete práškovým cukrom, neurobia sa vám na ňom cukrové hrudky.