Určite sa Vám po ťažkom pracovnom dni nechce večer vyvárať ťažké jedlá. Siahnite po rýchlej a chutnej večeri.
Odvšadiaľ počúvame, že raňajky sú najdôležitejším pokrmom dňa. Majú naštartovať a zasýtiť naše telo, kvôli energii, ktorá je potrebná pri celodennej činnosti organizmu. Veľmi dôležitým jedlom je pre nás aj večera a to z viacerých hľadísk. Telo potrebuje dostatok živín a energie na energeticky náročné procesy do doby spánku a raňajok. Preto treba zvážiť, čo si pred spánkom doprajeme.
My sme si pre Vás pripravili jednoduchý, rýchly a chutný recept, ktorý Vás nie len zasýti, ale nebudete mať z neho ani výčitky svedomia a ťažký žalúdok.
Mini pizze z baklažánu
Ingrediencie:
- Baklažán
- Rajčinový pretlak
- Cesnak (3 strúčiky)
- Mozzarella
- 3 veľké rajčiny
- Strúhaný parmezán
- Schwarzwaldská šunka
- Bazalka, soľ, čierne korenie
Postup:
Pozdĺžne rozkrojíme baklažán na dve časti, ktoré opečieme na panvici s maslom. Pečieme ich dovtedy, kým nezmäknú a nezhnednú.
Orestované baklažány položíme na plech a zarobíme si omáčku z rajčinového pretlaku, prelisovaného cesnaku, soli a čierneho korenia. Omáčku natrieme na baklažán.
Následne položíme Schwarzwaldskú šunku spolu s mozzarellou na baklažán a necháme zapiecť v trúbe na cca 15 minút.
Hotové kúsky baklažánov servírujeme s postrúhaným parmezánom.
Veríme, že si pochutíte!