Nepečený kávový dezert zvýraznený chuťou lesného ovocia.
Tiramisu poznáme všetci ako kávový dezert s príchuťou amaretta alebo rumu. Dnes sme si pre vás pripravili originálny recept tohto lahodného talianskeho dezertu, po ktorom si oblížete nejeden prst. Poďme na to.....
Ingredinecie:
- kyslá smotana 400g
- vanilkový cukor 2 balíčky
- mascarpone 250g
- šľahačka na šľahanie 250ml
- kakao (ozdoba)
- malinový džem
- káva (1 šálka)
- rum 3 lyžice
- 1-2 balíky dlhých piškót
Postup:
Na úvod si vyšľaháme šľahačku a pridáme ju s kyslou smotanou a mascarpone do veľkej misy. Vznikne nám hustá zmes. Do zmesi pridáme vanilkový cukor a celú zmes premiešame.
Pripravíme si do väčšej šálky zmes kávy a amaretta. Po jednom namáčame dlhé piškóty do kávovej zmesi a kladieme ich vedľa seba do vhodnej nádoby. Najvhodnejšia je hranatá nádoba. Piškótami zapĺňame dno a pridáme biely krém. Rozotrieme ho po celej ploche.
Na krém natrieme tenkú vrstvu malinového džemu a opakujeme vrstvenie (piškóty a krém). Vrstvíme ho dovtedy, kým sa nádoba nezaplní. Zväčša nám vyjdú asi 3 poschodia.
Povrch dôkladne rozotrieme a posypeme ho kakaom. Dezert vložíme na 2-3 hodiny do chladničky a počkáme, kým dostatočne stuhne, aby sa dal lepšie krájať. Prípadne ak ste veľmi nedočkaví a mlsní, môžete ho vložiť na 5-10 minút do mrazničky.
Dobrú chuť!