Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

Tiramisu trochu inak

Nepečený kávový dezert zvýraznený chuťou lesného ovocia.

Tiramisu poznáme všetci ako kávový dezert s príchuťou amaretta alebo rumu. Dnes sme si pre vás pripravili originálny recept tohto lahodného talianskeho dezertu, po ktorom si oblížete nejeden prst. Poďme na to.....

Ingredinecie:

  • kyslá smotana 400g
  • vanilkový cukor 2 balíčky
  • mascarpone 250g
  • šľahačka na šľahanie 250ml
  • kakao (ozdoba)
  • malinový džem
  • káva (1 šálka)
  • rum 3 lyžice
  • 1-2 balíky dlhých piškót

Postup:

Na úvod si vyšľaháme šľahačku a pridáme ju s kyslou smotanou a mascarpone do veľkej misy. Vznikne nám hustá zmes. Do zmesi pridáme vanilkový cukor a celú zmes premiešame.

Pripravíme si do väčšej šálky zmes kávy a amaretta. Po jednom namáčame dlhé piškóty do kávovej zmesi a kladieme ich vedľa seba do vhodnej nádoby. Najvhodnejšia je hranatá nádoba. Piškótami zapĺňame dno a pridáme biely krém. Rozotrieme ho po celej ploche.

Na krém natrieme tenkú vrstvu malinového džemu a opakujeme vrstvenie (piškóty a krém). Vrstvíme ho dovtedy, kým sa nádoba nezaplní. Zväčša nám vyjdú asi 3 poschodia.

Povrch dôkladne rozotrieme a posypeme ho kakaom. Dezert vložíme na 2-3 hodiny do chladničky a počkáme, kým dostatočne stuhne, aby sa dal lepšie krájať. Prípadne ak ste veľmi nedočkaví a mlsní, môžete ho vložiť na 5-10 minút do mrazničky.

Dobrú chuť!