Ideálna sladká dobrota k poobednej kávičke.
Ingrediencie:
300 g polohrubej múky
250 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
6 vajec
2 dcl vlažnej vody
2 dcl oleja
4 pl kakaa
Postup:
Vaječné žĺtky a oba cukre dobre vymiešame. Za stáleho miešania postupne pridávame vodu a olej. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridávame ho do žĺtkovej zmesi striedavo s múkou, do ktorej pridáme prášok do pečiva. Formu na bábovku si vopred vymastíme a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy vlejeme polovicu cesta. Do tej zvyšnej pridáme kakao a následne ho vlejeme do formy. Pečieme na 180 °C asi 30 minút. Po vyklopení a vychladnutí ju môžeme ešte posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!