Dá sa to aj netradične.
Ingrediencie:
Na cesto:
½ kg hladkej múky
1 kocku droždia
1-2 čl cukru
½ pohára vlažného mlieka
Soľ
½ dcl oleja
Pizza bylinky
Obloha:
Paradajkový pretlak
Syr, šunka, šampiňóny, kukurica, olivy,...
Postup:
Z teplého mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý po vykvasení pridáme do múky spolu s olejom a bylinkami. Vypracujeme rukou hladké cesto. Ak je príliš tuhé, prilievame ešte mlieko alebo vodu. Cesto by malo byť pevné, no elastické. Uložíme ho prikryté na teplé miesto a necháme vykysnúť cca 40 min. Vykysnutým cestom vyplníme celý plech potretý olejom tak, že zakryjeme aj okraje. Keď sa nám podarí cesto natiahnuť, potrieme ho paradajkovým pretlakom a obložíme syrom podľa chuti a obľúbenými pizza prílohami. Pečieme na 200 °C dozlatista.