Už nemusíte utekať do najbližšieho stánku.
Zmrzlina nám oslaďuje život už dlhé stovky, ba až tisícky rokov. Patrí k neodmysliteľnej súčasti horúcich letných dní strávených na kúpaliskách, v prírode alebo len tak doma v chládku. Dnes si ale predajca zmrzliny môže za jeden kopček vypýtať sumu blížiacu sa k jednému euru, preto si jej nákup radšej dvakrát rozmyslíme. Existuje ale spôsob, ako si ju pripraviť doma, a my sa naň teraz pozrieme.
Budeme potrebovať:
- 3 vajcia
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 60 g cukru
- 1 PL vanilkového extraktu
Postup:
- Ako prvé v miske vyšľaháme vaječné bielka vo vodnom kúpeli na sneh. V druhej miske vyšľaháme smotanu dotuha. Používame elektrický ručný mixér na najvyššom stupni.
- V najväčšej miske vyšľaháme vaječné žĺtka. Postupne do nich pridávame cukor, vanilínový cukor a vanilkový extrakt. Všetko spolu vyšľaháme dohladka.
- Do vyšľahaných žĺtkov pridáme šľahačku a sneh a zmes zľahka vymiešame. Následne vyšľahanú zmes nalejeme do uzavierateľnej nádoby a odložíme ju na noc do mrazničky.
- Chvíľu pred servírovaním by sme ju mali vybrať a nechať trochu rozmraziť.
Tak čo, dostali ste aj vy chuť na zmrzlinku? Teraz už viete, ako si ju doma pripraviť. Pri servírovaní sa nekladú žiadne medze, limituje vás iba vaša kreativita. Nám už len ostáva zaželať vám dobrú chuť!