Túto jednoduchú špecialitu inšpirovanú Balkánom si musíte pripraviť, ak milujete mäso.
Ingrediencie:
500 g mletého mäsa – bravčové a hovädzie
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
1 čl soli
1 čl mletej červenej papriky
½ čl mletého čierneho korenia
Olej na vyprážanie
Postup:
Cesnak pretlačíme a cibuľu nasekáme nadrobno. V miske všetky ingrediencie dobre premiešame a rukami tvarujeme zo zmesi malé valčeky. Tie potom rýchlo opražíme na panvici s trochou oleja, dokým sa mierne nestiahnu. Takto opečené uložíme na plech a podliate trochou vody dopekáme v rúre na 200°C zhruba 10 minút. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi, horčicou a čerstvou cibuľkou.
TIP: mäso sa vám bude oveľa lepšie tvarovať, keď si ruky pred každým kúskom navlhčíte alebo si do rúk votriete pár kvapiek oleja.