Palacinky trochu inak.
Kto by nemal rád palacinky? Sú pre nás tradičným pokrmom od útleho detstva, ktorý v nás vyvoláva gurmánsku slasť. Sú obľúbené práve kvôli svojej jednoduchosti a prispôsobivosti. Ich náplňou môže byť hocičo, na čo si zmyslíme. My vám ukážeme recept, ktorý nie je úplne tradičný, ale je tiež veľmi chutný.
Ingrediencie:
- 2ks vajcia
- ½ mlieka
- Štipka soli
- 200 g polohrubej múky
- 250 g kyslej smotany
- 50 g syru Eidam
Plnka
- 200 g šampiónov
- 2 ks vajec
- Polovica kávovej lyžičky soli
- 1 dl oleja
Postup
- Z mlieka, vajec, múky a štipky soli urobíme palacinkové cesto. Upečieme palacinky.
- Šampiňóny nakrájame na kúsky, podusíme na oleji a pridáme vajcia.
- Plnkou naplníme palacinky, naukladáme do pekáča, prelejeme smotanou zmiešanou s nastrúhaným syrom a zapekáme na 200⁰C - 220⁰C asi 30 minút.