Každá krajina je niečím výnimočná a naši južní susedia tomu nie sú výnimkou.
Pre milovníkov pálivého
Maďarskú kuchyňu spoznáte ľahko podľa červenej paprike, nazývanou aj červeným zlatom, ktorá dáva jedlu vynikajúcu chuť, arómu a farbu. V neposlednom rade je to aj štipľavá paprika, ktorá vám zaručí gastronomický zážitok. V Maďarsku sa preto rozhodne oplatí ochutnať napríklad paprikáš, perkelt, koložvársku kapustu či halászlé.
Z iného súdka
Vďaka dobrým klimatickým podmienkam sa v Maďarsku mimoriadne darí ovociu a zelenine. Nie je teda prekvapením, že aj Maďari majú svoje kvality aj v oblasti vinárstva a iného alkoholu. Medzi najznámejšími stojí za spomenutie najmä červené víno zvané „býčia krv“, ku ktorému sa viaže legenda. Toto silné víno údajne dávalo silu domácim vojakom, keď odolávali Turkom.
Historická nádhera hlavného mesta
Nadšenci historickej architektúry si prídu na svoje najmä v Budapešti. Pri východe slnka, na obed či hlboko v noci – krása tohto mesta je neopísateľná. Jednou z najúchvatnejších skvostov Maďarska v Budapešti je rozhodne budova parlamentu. Patrí k svetovo najväčším a najkrajším parlamentom.