Upečte si doma tento vynikajúci zákusok a už nebudete chcieť iný.
Ingrediencie:
240 g masla
250 g práškového cukru
250 g mletých vlašských orechov
150 g hrubej múky
7 vajec (bielka do koláča a žĺtka na polevu)
+ 240 g práškového cukru na polevu
TIP: hotový koláč s polevou môžete ešte ozdobiť trochou roztopenej čokolády
Postup:
Zmäknuté maslo dohladka vymiešame s preosiatym práškovým cukrom, pridáme pomleté orechy a rovnako preosiatu múku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne zapracujeme do hmoty. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 30 minút na 180° C. Na polevu vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a potrieme ňou koláč, ešte kým je teplý. Po zatuhnutí sa najlepšie krája horúcim nožom. Dobrú chuť!