Zázvor je výborný nielen na dochutenie jedál, ale aj na prípravu lahodného čaju.
Pestoval sa už v dávnych dobách a v súčasnosti zažíva svoj úspešný návrat do svetovej aj slovenskej kuchyne. Je veľmi chutný, štipľavý a pochádza z Číny – zázvor, ktorý má úžasné zdravotné účinky na telo aj mozog nesmie chýbať ani vo vašej domácnosti a my vám dnes povieme prečo. Zázvor ako prírodné liečivo má ďalekú históriu (na našom území bol známy pod názvom Ďumbier) a nie je to len tak. Ak sa rozhodnete kúpiť si túto zázračnú rastlinku a urobiť z nej chutný horúci čaj s citrónom či medom vaše telo sa vám naozaj odvďačí.
Zázvor má silné protizápalové a antioxidačné účinky, znižuje bolestivosť a prehrieva organizmus nakoľko stimuluje krvný obeh. Obsahuje vitamíny A,B, C, E, a telu prospešné minerály, vďaka ktorým vám pravidelné pitie čaju zabezpečí nielen lepšiu imunitu, ale aj lepšie trávenie. A to nie je všetko! Pôsobí ako úľava pri menštruačných bolestiach, zmierňuje reflux, nevoľnosti a mnohé štúdie dokonca poukazujú na jeho protirakovinové účinky. Samozrejme, aj v prípade tejto „magickej“ potraviny platí všetko s mierou, odporúčaná denná dávka zázvoru je maximálne 4 g čerstvej bylinky (v prípade tehotenstva sa jeho konzumácia neodporúča). Tak čo poviete, nie je naozaj zázračný?