Neodolateľné pečené zemiaky, ktoré priam privolávajú jesenné večery.
Ingrediencie:
Toľko zemiakov, koľko ľudí bude jesť
Soľ a korenie
Trochu bravčovej masti
Grilovacie korenie, chilli prášok,...
Pochutiny na naplnenie:
Syr, klobáska, slaninka, šunka, zelenina, uvarené vajíčko...
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme. Lahodnejšie budú, keď sa upečú aj so šupkou. Každý zemiak narežeme na tenké plátky, aby v ňom vznikli „riadky“, ktoré budeme plniť. Zemiaky potrieme roztopenou masťou a vkladáme do medzier pochutiny podľa chuti. Osolíme, okoreníme a každý samostatne zabalíme do alobalu. Poukladáme ich na plech a pečieme zhruba 60 minút na 180 °C. 15 minút pred dopečením alobal roztvoríme a necháme dopiecť. Podávať môžeme s lahôdkovou smotanou, barbeque omáčkou alebo obľúbeným dipom. Podľa chuti aj posypané jarnou cibuľkou alebo parmezánom. Dobrú chuť!