Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

RECEPT: Jesenné pečené zemiaky plnené dobrotami

Neodolateľné pečené zemiaky, ktoré priam privolávajú jesenné večery.

Ingrediencie:

Toľko zemiakov, koľko ľudí bude jesť

Soľ a korenie

Trochu bravčovej masti

Grilovacie korenie, chilli prášok,...

Pochutiny na naplnenie:

Syr, klobáska, slaninka, šunka, zelenina, uvarené vajíčko...

 

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme. Lahodnejšie budú, keď sa upečú aj so šupkou. Každý zemiak narežeme na tenké plátky, aby v ňom vznikli „riadky“, ktoré budeme plniť. Zemiaky potrieme roztopenou masťou a vkladáme do medzier pochutiny podľa chuti. Osolíme, okoreníme a každý samostatne zabalíme do alobalu. Poukladáme ich na plech a pečieme zhruba 60 minút na 180 °C. 15 minút pred dopečením alobal roztvoríme a necháme dopiecť. Podávať môžeme s lahôdkovou smotanou, barbeque omáčkou alebo obľúbeným dipom. Podľa chuti aj posypané jarnou cibuľkou alebo parmezánom. Dobrú chuť!