Upečte si lahodný obed v ktorýkoľvek deň.
Ingrediencie:
4 ks kuracie prsia
250 g kyslej smotany
300 g syra podľa chuti (výborný je syr s modrou plesňou alebo syr typu čedar či mozzarella)
5 pl olivového oleja
Koreniny podľa chuti (soľ, korenie, paprika, pre odvážnejších aj chilli)
Čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme na tenké plátky. Mäso ochutíme korením a zľahka opečieme 3-4 minúty na panvici na olivovom oleji. Rúru si predhrejeme na 180 °C a kuracie prsia naukladáme do zapekacej misy. Potrieme ich smotanou a zasypeme syrom. Takto pripravené kuracie prsia zapekáme 10-15 minút. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Ak chcete mäso šťavnatejšie, dajte k nemu zapiecť aj nakrájané paradajky