A čo vás čaká dnes? Vôňa a chuť Toskánska na tanieri – výborná paradajková polievka.
Horúca, krémová, jemne sladkastá a tak chutná! Pravá paradajková polievka z čerstvých paradajok ulahodí nielen vašim chuťovým bunkám, ale aj vášmu čuchu. Veď uznajte, tá vôňa!
Budete potrebovať:
200 gramov paradajkové pyré
400 gramov krájané rajčiny
4 PL domáci kečup
1 PL domáci paprikový pikant
1 veľká červená cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 ks mrkva
10 stoniek čerstvý tymián
5-7 lístkov čerstvá bazalka
Postup:
1. Pyré aj paradajky dáme do hrnca, cibuľu rozpolíme na štvrtiny a dáme do hrnca taktiež.
2. 1 cesnak rozkrojíme, 1 ponecháme v celku – pridáme do hrnca.
3. Ďalej primiešame aj na kolieska nakrájanú mrkvu.
4. Okoreníme (všetkými nachystanými koreninami), osolíme, pridáme chilli a cca. 3 PL cukru.
5. Prilejeme 3-3,5 l vody a varíme 15-20 minút.
6. Vyberieme cibuľu (necháme len troška) cesnak aj tymián. Všetko ostatné rozmixujeme na hladký krém.
7. Podávame s parmezánom a trochou šľahačkovej smotany a lístkami bazalky.
Dobrú chuť!