Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

Mrkvové halušky s kuracím perkeltom

Rýchly a veľmi jednoduchý recept na vynikajúci obed, ktorý dokáže navariť každý.

Na halušky potrebujeme:

300 g hladkej špaldovej múky

300 g mrkvy

1 vajce

morskú soľ

Na kurací perkelt potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

1 cibuľu

3 lyžice olivového oleja

morskú soľ

čierne korenie

sladkú papriku

250 ml smotany na varenie

1 lyžicu hladkej špaldovej múky

 

Postup:

  1. Na začiatku si pripravíme mrkvové halušky. Mrkvu si nakrájame na malé kúsky, ktoré následne v mixéri alebo pomocou ručného mixéra rozmixujeme na hladkú kašu. Do mrkvovej hmoty pridáme 4 lyžice vody, aby sa nám mrkva lepšie mixovala.
  2. Do zmixovanej zmesi pridáme vajce, soľ a špaldovú múku. Konzistencia cesta musí byť ako pri klasických haluškách. Ak sa nám bude zdať zmes riedka, pridáme ešte múku.
  3. Halušky dáme variť do vriacej vody.
  4. Cibuľu na perkelt si nakrájame na malé kúsky.
  5. Na panvici rozohrejeme olej ku ktorému pridáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu opražíme do zlatista.
  6. Kuracie mäso nakrájame na kocky a vložíme ho k cibuli.
  7. Mäso na panvici osolíme, okoreníme a orestujeme na prudkom stupni, kým mäso nedostane bielu farbu.
  8. Mäso podlejeme trochou vody a necháme pod pokrievkou variť.
  9. Po 10 minútach k mäsu vylejeme pripravenú smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu špaldovej múky na zahustenie.
  10. Mäso ešte chvíľu povaríme a je hovoté.
  11. Na záver halušky polejeme perkeltom.

Prajeme dobrú chuť!