Rýchly a veľmi jednoduchý recept na vynikajúci obed, ktorý dokáže navariť každý.
Na halušky potrebujeme:
300 g hladkej špaldovej múky
300 g mrkvy
1 vajce
morskú soľ
Na kurací perkelt potrebujeme:
300 g kuracích pŕs
1 cibuľu
3 lyžice olivového oleja
morskú soľ
čierne korenie
sladkú papriku
250 ml smotany na varenie
1 lyžicu hladkej špaldovej múky
Postup:
- Na začiatku si pripravíme mrkvové halušky. Mrkvu si nakrájame na malé kúsky, ktoré následne v mixéri alebo pomocou ručného mixéra rozmixujeme na hladkú kašu. Do mrkvovej hmoty pridáme 4 lyžice vody, aby sa nám mrkva lepšie mixovala.
- Do zmixovanej zmesi pridáme vajce, soľ a špaldovú múku. Konzistencia cesta musí byť ako pri klasických haluškách. Ak sa nám bude zdať zmes riedka, pridáme ešte múku.
- Halušky dáme variť do vriacej vody.
- Cibuľu na perkelt si nakrájame na malé kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej ku ktorému pridáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu opražíme do zlatista.
- Kuracie mäso nakrájame na kocky a vložíme ho k cibuli.
- Mäso na panvici osolíme, okoreníme a orestujeme na prudkom stupni, kým mäso nedostane bielu farbu.
- Mäso podlejeme trochou vody a necháme pod pokrievkou variť.
- Po 10 minútach k mäsu vylejeme pripravenú smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu špaldovej múky na zahustenie.
- Mäso ešte chvíľu povaríme a je hovoté.
- Na záver halušky polejeme perkeltom.
Prajeme dobrú chuť!