Raz vyskúšate a už ich neprestanete doma piecť.
Potrebujeme:
1 kg hladká múka
600 ml mlieko
250 ml olej
80 g čerstvé droždie
25 g soľ
1 čajová lyžička soľ
Postup:
- Zo surovín spravíme klasické kysnuté cesto.
- Cesto dobre vymiesime, nesmie sa nám lepiť na ruky.
- Cesto necháme poriadne vykysnúť na teplom mieste.
- Po vykysnutí spravíme z cesta približne 25 malých loptičiek, ktoré necháme pár minút odležať, vykysnúť.
- Vykysnuté loptičky vyvaľkáme asi na dĺžku 20 cm.
- Vyvaľkané cesto zrolujeme z dolu na hor.
- Zrolovaný rolku natiahneme asi do dĺžky 20 cm.
- Pripravené rožky dáme na plech vystlaný papierom, kde ich necháme znova odležať asi 10 minút.
- Odpočinuté rožky potrieme vyšľahaným žĺtkom.
Rožky pečieme pri teplote 220 stupňov 15 až 20 minút.
Prajeme dobrú chuť!