Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

Bezlepkové gnocchi s kyslou kapustou

Rýchly obed za 30 minút.

Nie všetky tradičné slovenské jedlá musia byť vždy ťažké a nezdravé. Aj s tradičným receptom sa dá experimentovať.

Na gnocchi potrebujeme:

1 ks vajce

morská soľ

100 ml voda

200 g bezlepkovej múky

 

Na kapustu potrebujeme:

1 ks cibuľa

200 g kyslá kapusta

1 lyžica olivový olej

2 lyžice cukru / medu

225 ml voda

1 ks bobkový list

morská soľ

Postup:

  1. Na olivovom oleji si restujeme nadrobno narezanú cibuľu. K cibuli pridáme cukor.
  2. K cibuli pridáme kyslú kapustu, ktorú podlejeme vodou, osolíme a pridáme bobkový list.
  3. Kapustu varíme 15 – 20 minút, kým sa nám voda nevyparí preč.
  4. Vajce zmiešame s vodou a soľou. Postupne pridávame múku, aby cesto dosiahlo hustú konzistenciu.
  5. Do hrnca s vriacou vodou začneme robiť gnocchi cez strúhadlo s väčšími otvormi.
  6. Keď gnocchi vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
  7. Na záver uvarené gnocchi zmiešame s kapustou.

Prajeme dobrú chuť!