Rýchly obed za 30 minút.
Nie všetky tradičné slovenské jedlá musia byť vždy ťažké a nezdravé. Aj s tradičným receptom sa dá experimentovať.
Na gnocchi potrebujeme:
1 ks vajce
morská soľ
100 ml voda
200 g bezlepkovej múky
Na kapustu potrebujeme:
1 ks cibuľa
200 g kyslá kapusta
1 lyžica olivový olej
2 lyžice cukru / medu
225 ml voda
1 ks bobkový list
morská soľ
Postup:
- Na olivovom oleji si restujeme nadrobno narezanú cibuľu. K cibuli pridáme cukor.
- K cibuli pridáme kyslú kapustu, ktorú podlejeme vodou, osolíme a pridáme bobkový list.
- Kapustu varíme 15 – 20 minút, kým sa nám voda nevyparí preč.
- Vajce zmiešame s vodou a soľou. Postupne pridávame múku, aby cesto dosiahlo hustú konzistenciu.
- Do hrnca s vriacou vodou začneme robiť gnocchi cez strúhadlo s väčšími otvormi.
- Keď gnocchi vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
- Na záver uvarené gnocchi zmiešame s kapustou.
Prajeme dobrú chuť!