Jeseň je charakteristická mnohými vecami. Jednou z nich sú aj tekvice.
Niektorí ľudia ich používajú iba ako dekoráciu, iní sa tešia na vyrezávanie do tekvíc. Existuje tiež malá skupina ľudí, ktorá nedá dopustiť na jedlá z tekvice.
Tekvica obsahuje veľké množstvo vody, betakaroténu, draslíku, selénu, mangánu, železa, magnézia a vlákniny.
Ak ste milovníkom tekvice vyskúšajte si pripraviť túto nezvyčajnú, ale chutnú polievku z tekvice a manga.
Na polievku budeme potrebovať:
1 ks tekvica hokaido
1 ks mango
1 polievková lyžica olej
soľ
čierne korenie
Postup:
- 1.Tekvicu si rozpolíme, ošúpeme a odstránime semienka. Ošúpeme aj mango.
- Tekvicu narežeme na menšie kúsky, ktoré dáme variť do vody. Vody nám stačí málo cca 250 ml.
- K tekvici pridáme soľ a čierne korenie.
- Keď je tekvica už mäkká, pridáme k nej mango.
- Tekvicu s mangom povaríme ešte asi 5 minút.
- Všetko následne vymixujeme tyčovým mixérom.
- 7.V prípade, že sa nám polievka zdá byť bez chuti, znova ju okoreníme.
Polievka má mať hustejšiu konzistenciu. Prajeme dobrú chuť.