Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

RECEPT: Krémové rizoto s hráškom a prosciuttom

Pripravte si skvelé, chutné rizoto. Jeho chuť si zamilujete.

Na rizoto potrebujeme:

1 ks cibuľa

2 ks bobkový listy

olivový olej

čerstvý tymian

140 g ryža Arborio

120 g prosciutto ´

45 ml suché biele víno

1,5 l nesolený zeleninový vývar

soľ

čierne korenie

3 hrste mrazený hrášok

50 g syr podľa chuti

2 polievkové lyžice maslo

 

Postup:

  1. Nadrobno narezanú cibuľu pridáme do hrnca s rozohriatym olivovým olejom.
  2. Cibuľu orestujeme dosklovita.
  3. Pridáme bobkové listy, tymian a prosciutto narezané na malé kocky.
  4. Prosciutto restujeme, kým nie je chrumkavé.
  5. K prosciuttu následne prisypeme neumytú ryžu. Ryžu v hrnci premiešame a podlejeme vínom.
  6. Keď sa z vína odparí alkohol, postupne po naberačkách pridávame do ryže zeleninový vývar. Ryža musí byť vždy trocha zaliata.
  7. Ryžu ochutíme soľou a čiernym korením.
  8. Varíme na miernom ohni približne 10 minút. Ryžu nemiešame. Hrniec máme stále prikrytý pokrievkou.
  9. Po 10 minútach pridáme do hrnca mrazený hrášok. Varíme ďalších 10 minút, kým ryža nebude mäkká.
  10. Na záver pridáme k rizotu nastrúhaný syr a maslo. Opatrne všetko premiešame a necháme 3 minúty pod pokrievkou odležať.

Ak nemáte radi hrášok, môžete ho nahradiť napríklad hubami. Rizoto podávajte posypané syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme dobrú chuť!