Pripravte si zdravšiu verziu obľúbených halušiek.
Patríte medzi milovníkov bryndzových halušiek? Toto skvelé jedlo si viete pripraviť aj v zdravšej forme, ktorá je tiež veľmi chutná. Toto jedlo skvelo spestrí váš jedálny lístok. Príprava jedla je veľmi rýchla a zvládnu ju všetci.
Na špenátové halušky budeme potrebovať:
- 400 g mrazený špenátový pretlak
- 500 g hladká špaldová múka
- 2 ks vajce
- bryndza
- soľ
- slanina
Postup:
- Mrazený špenát necháme rozmraziť. Po rozmrazení z neho vylejeme prebytočnú vodu.
- K špenátu pridáme vajcia, múku a štipku soli. Zo zmesi vymiešame cesto, ktoré musí byť hladké a husté. Ak budete mať konzistenciu cesta ako pri zemiakových haluškách, cesto sa vám rozvarí. Preto je potrebné, aby bolo špenátové cesto veľmi husté.
- Do hrnca pridáme vodu, ktorú osolíme a privedieme k varu.
- Keď nám voda zovrie, môžeme začať robiť halušky.
- Keď nám halušky vyplávajú na povrch, chvíľku počkáme a následne ich scedíme.
- Uvarené halušky zmiešame s bryndzou a osmaženou slaninkou.
Prajeme dobrú chuť!