Hľadáte niečo netradičné? Hľadáte jedlo, prílohu, ktorú nepripravujete často? Tento recept je veľmi rýchly a chutný.
Na pečené zemiaky potrebujeme:
- 4 ks veľký zemiak
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 100 g nastrúhaný tvrdý syr
- soľ
- čierne korenie
- bylinky podľa chuti
Postup je veľmi jednoduchý:
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
- Zemiaky poriadne umyjeme a vložíme ich so šupkou do hrnca s vriacou vodou.
- Zemiaky varíme 15 až 20 minút, kým nebudú mäkké.
- V miske si zmiešame olivový olej s nadrobno nakrájaným cesnakom.
- Na papierom vystlaný plech položíme uvarené zemiaky.
- Zemiaky vidličkou trocha popučíme.
- Každý zemiak potrieme pripravenou zmesou oleja a cesnaku, posypeme soľou, čiernym korením, prípadne bylinkami podľa chuti.
- Na záver zemiaky posypeme strúhaným syrom.
Zemiaky dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 7 až 10 minút. Zapečené zemiaky môžete podávať ako prílohu, alebo si ich naservírovať samotné ako obed, či večeru.
Prajeme dobrú chuť.