Tvaroh je už dávno obľúbená potravina medzi športovcami či ľuďmi, ktorí sa snažia sledovať svoju váhu.
Obsahuje veľké množstvo bielkovín, vápnika a vitamínov B. Vďaka relatívne nízkemu obsahu tuku je tvaroh skutočne potravinou, ktorá by nemala chýbať v našom jedálničku.
Ako na domáci tvaroh?
Z 2 litrov mlieka pripravíte približne 280 g domáce tvarohu.
Postup je jednoduchý:
- Mlieko zohrejeme na 70°C.
- Zohriate mlieko odstavíme, necháte ho 2 dni stáť pri izbovej teplote. Je potrebné, aby mlieko skyslo.
- Mlieko 2 dňoch opäť zohrejeme na 70°C.
- Zohriate mlieko precedíme cez sitko a necháme ešte pár hodín poriadne odstáť pri izbovej teplote.
Hotový tvaroch vydrží v chladničke 3 dni.