Mak obsahuje až 12 krát viac vápnika ako kravské mlieko. Je ideálny na prevenciu zdravých kostí a zubov.
Pripravte si spoločne s nami chutný, nebeský makový koláč, ktorý ulahodí nejednému z vás.
Na koláč potrebujeme:
300 g grécky jogurt
150 ml polotučné mlieko
100 g ovsené vločky
100 g zomleté ovsené vločky na múku
100 g mletý mak
420 g ovocie podľa chuti
1 vajce
5 lyžíc cukor
1 polievkovú lyžicu jedlej sódy
Postup:
- V miske zmiešame všetky suché ingrediencie ako mak, cukor, sódu a ovsené vločky.
- V druhej miske dohladka vymiešame grécky jogurt s mliekom. Pridáme k zmesi vajce a zmes vylejeme k suchým ingredienciám.
- Zmes poriadne vymiešame.
- Plech na pečenie si pomažeme a vysypeme ho ovsenými vločkami.
- Do pripraveného plechu vylejeme zmes.
- Na cesto naukladáme ovocie.
Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Prajeme dobrú chuť.