Zavrieť [x]
Zavrieť [x]
Playlist

hraných skladieb

  • {{ song.title }}

    {{ song.author }}

    Album {{ song.album }}

    {{ song.time }}

Zavrieť [x]
Texty
Zavrieť [x]
Podcasty

Zaujímavosti

Cuketová baba. Zamilujú si ju aj mäsožravci

Tento recept si obľúbia všetci. Stačí k nemu tak málo.

Na babu budeme potrebovať:

500 g cuketa

150 g údenina

125 g syr

2 ks vajce

1 hlávka cesnak

1 šálka špaldová alebo obyčajná polohrubá múka

1 cibuľa

½ balenie kypriaceho prášku

soľ

mleté čierne korenie

 

Postup:

  1. Cuketu očistíme a nastrúhame ju na hrubom strúhadle do misy.
  2. Do misy pridáme nastrúhaný syr, vajcia, kypriaci prášok, pretlačený cesnak, múku, najemno narezanú cibuľku, korenie a nakrájanú údeninu podľa vlastnej preferencie. Môžeme použiť šunku, slaninku, klobásku...
  3. Nezabúdajte, že syr a údeniny sú slané. Preto soľou šetrite.
  4. Všetko dobre premiešajte.
  5. Do pripraveného, múkou vysypaného plechu nalejeme pripravenú zmes.

Babu pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Prajeme dobrú chuť.